За мен

Аз съм Невена Иванова и съм магистър по детско – юношеска и училищна психология. Завършила съм следдипломна квалификация арт терапия и се обучавам за психотерапевт към Института по интегративна психотерапия и психосоматика.

Личната ми история ме провокира да се обърна към психологията, търсейки отговорите на моите въпроси. Някои  въпроси намериха своя отговор, други все още не.

Осиновена съм на 2,5г и не случайно работата ме среща с други осиновени и осиновители.

Аз танцувам .без самата да знаех, че танца бе моята терапия дълги години. Завърших танцов театър и макар да танцувахме всеки ден в залата ,изучавахме най- различни  съвременни танцови техники все нещо не ми достигаше.. липсваше ми танца на душата. А какво искаше да изтанцува  тя-  болката, страха, гнева, несправедливостта, обидата…

Имах щастието да преподавам танци 5г на малки деца на възраст от 3-6 г .и едно малко момиченце ме докосна. Докосна душата ми. Тя бе 3 г и седеше сама с никой не общуваше , напомняше ми на мен , когато бях малка. Отказваше да идва на танци, но в продължение на 3 месеца само й казвах „здрасти“ и от време на време я канех да дойде да ми помага. И ето тя дойде – довери ми се. С времето застана най отпред и започна да танцува, отвори се към света.

Сега танцувам за душата си , без рамка , без граница и се чувствам цяла и пускам корена към земята.

  В момента работя по танцов проект „ Вътрешния глас на едно осиновено дете“.

Свържете се с мен

NEVESPACE ©2020 | Всички права запазени


Дизайн от GerganaDesign